Zeleno svetlo: "Planirajte, ali oprezno"

Ministar saobraćaja Grant Šaps rekao je da stanovnici Britanije mogu da počnu da razmišljaju o rezervaciji letovanja u inostranstvu, ali da i dalje postoje rizici.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 09.04.2021.

09:49

Zeleno svetlo:
Foto: Profimedia

Britanska vlada je objavila detalje svog novog sistema "semafora" za putovanja u inostranstvo koji zemlje svrstava u zelenu, žutu ili crvenu kategoriju na osnovu rizika od kovida 19, prenosi Rojters.

"Prvi put ljudi mogu da počnu da razmišljaju o poseti voljenima u inostranstvu ili možda o letnjem odmoru, ali to treba da radimo veoma oprezno, jer ne želimo da vidimo povratak koronavirusa u našoj zemlji“, izjavio je Šaps za "Skaj njuz“.

Britanija će početkom narednog meseca doneti odluku da li će dozvoliti međunarodna putovanja od 17. maja i koje će zemlje biti u crvenoj, žutoj ili zelenoj kategoriji u sistemu "semafora", koji se zasniva na rizicima od kovida 19.

Broj slučajeva kovid 19 u Britaniji znatno je opao, a vladin prioritet je da izbegne narušavanje takvog uspeha uvozom sojeva virusa iz inostranstva koji su otporni na vakcine, navodi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: