Grčka očekuje turiste, vakciniše sve turističke radnike

Grčka spada u zemlje koje se u velikoj meri oslanjaju na turizam i žele da se otvore za strane posetioce koji su vakcinisani ili su nedavno imali negativan test na kovid 19, piše BBC.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.04.2021.

16:04

Grčka očekuje turiste, vakciniše sve turističke radnike
Foto: deposit/vverve

Zbog toga planira da vakciniše do leta sve turističke radnike i poziva na izdavanje sertifikata o vakcinaciji ili pasoša kako bi se stranim posetiocima omogućilo putovanje.

Ministarka kulture Lina Mendoni smatra da su sertifikati o vakcinaciji veoma važni kako bi se ljudi osećali zaista sigurno i mogli da dođu i vide grčka arheološka nalazišta i muzeje.

Sada pet uslova za boravak u Grčkoj?

U mnoštvu intervjua visokotiražnim stranim dnevnim novinama grčki ministar turizma Haris Teoharis, koji je na turneji po zemljama iz kojih gosti redovno dolaze u Grčku, predstavio je plan Vlade za otvaranje turizma.

Restorani i barovi u Grčkoj ponovo će se otvoriti nakon uskršnjih praznika, početkom maja, izjavio je zamenik ministra za razvoj Nikos Papatanasis i dodao da će u početku usluživati goste samo na otvorenom.

"Uslužnim delatnostima biće dozvoljeno da ponovo rade na otvorenim i poluotvorenim površinama kada bude pravo vreme za to. Izgleda da će se to dogoditi posle uskršnjih praznika", rekao je on za televiziju Mega, prenosi ANA.

Prema njegovim rečima, paralelno će se ponovo otvoriti turizam povezan sa ugostiteljstvom, bez obzira na to kada će samom sektoru ugostiteljstva biti dozvoljeno potpuno otvaranje.

Papatanasis nije odbacio mogućnost ponovnog zatvaranja maloprodajnog tržišta napominjući da je zaštita javnog zdravlja najvažnija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: