Severna Makedonija hoće da se oduži: Besplatna putarina za građane Srbije?

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev najavio je da razmišlja da se, u znak zahvalnosti Srbiji zbog donacije vakcina protiv kovida 19, srpski turisti ovog leta oslobode plaćanja putarina na makedonskim auto-putevima.

Izvor: Tanjug

Subota, 03.04.2021.

11:31

Severna Makedonija hoće da se oduži: Besplatna putarina za građane Srbije?
Foto: Profimedia

On je za Kanal 5 rekao da donirane vakcine iz Srbije vrede oko 700.000 evra i da bi za to Skoplje trebalo da se oduži Beogradu.

"Razmatramo da na leto vozilima sa srpskim registarskim tablicama podelimo kartice za putarinu da ih ne plaćaju, da se odužimo nekako, iako to nema cenu. Da za prijateljstvo uzvratimo prijateljstvom", rekao je Zaev.

Srbija je u četvrtak donirala 20.000 doza vakcina Sputnjik V, a najavljena je još jedna takva donacija.

Prethodno je Srbija u dve pošiljke donirala 8.000 doza Fajzerovih vakcina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: