Poznati uslovi ulaska u Grčku: Prihvaćene kineska i ruska vakcina

Za ulazak u Grčku neće biti važno koju ste vakcinu primili.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.03.2021.

10:34

Poznati uslovi ulaska u Grčku: Prihvaćene kineska i ruska vakcina
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Dakle, sa potvrdom da ste se vakcinisali bilo kojom vakcinom možete da uđete u Grčku, to je danas dogovoreno na sastanku ministra turizma Grčke Harisa Teokarisa i Tatjane Matić, ministarke trgovine i turizma.

Moguće je da već sredinom aprila Grci otvore granice.

Odlučeno pod kojim uslovima deca mogu da uđu u Grčku

"Jasno je da ove godine nećemo moći da putujemo kako smo navikli prethodnih godina, ali način putovanja ove godine biće adekvatan u odnosu na epidemiološku situaciju i broj vakcinisanih", rekla je Matić.

S obzirom da je, dodaje, Srbija lider u Evropi i svetu po broju vakcinisanih to značajno, kako kaže, olakšava pregovore u vezi sa putovanjem naših građana u druge zemlje.

"To je jedan od ključnih razloga što nam se ukazuje poverenje i mogućnost našim građanima da putuju u Grčku", istakla je Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: