Gondola Brzeće - Mali karaman počinje da radi

Gondola iz Brzeća do Malog karamana, čija je izgradnja počela u junu prošle godine, biće zvanično puštena u pogon u petak, objavljeno je na sajtu Infokop.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2021.

13:00

Gondola Brzeće - Mali karaman počinje da radi
Foto: Profimedia

Gondola iz Brzeća, koja se gradi od juna 2020. godine, biće zvanično puštena u pogon u petak 12. februara 2021. godine u 12 časova.

Tehnički prijem gondole je završen, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, postupajući po zahtevu investitora JP "Skijališta Srbije", izdalo je i upotebnu dozvolu. Predstavnici Lajtnera su završili obuku radnika JP "Skijališta Srbije" za rukovanje gondolom, završeno je finalno štelovanje i gondola je povezana u nov sistem za prodaju i kontrolu ski-karata.

Naime, svaka ski-karta važiće i za vožnju novom gondolom, osim ski-karte za pojedinačnu vožnju, koja će imati posebnu cenu za gondolu.

JP "Skijališta Srbije" su 23. marta prošle godine dodelila ugovor za javnu nabavku radova na izgradnji gondole Brzeće - Mali karaman sa pratećom infrastrukturom po sistemu "ključ u ruke", konzorcijumu koji predvodi nosilac posla Lajtner AG.
Na poziv za podnošenje ponuda, koji je objavljen 13. marta, pa sve do isteka roka 23. marta 2020. godine, pristigla je jedna prihvatljiva ponuda čija je ukupna ponudjena cena 22.495.000 eura bez PDV-a. Nakon sprovedenog otvaranja i stručne ocene, a na osnovu Zakona o javnim nabavkama, konstatovano je da su ispunjeni uslovi za dodelu ugovora konzorcijumu čiji je nosilac Lajtner AG.

Gondola je ukupne dužine 3.741 metar, ima 28 stubnih mesta i 74 kabine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: