Potvrđeno: Nemačka priprema

Nemačka priprema ograničenja ulaska za putnike iz Britanije, Brazila i Južne Afrike zbog zabrinutosti od širenja zaraznijih sojeva koronavirusa, potvrdilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2021.

09:30

Potvrđeno: Nemačka priprema
Foto: Jon Fitton / Shutterstock

Da Nemačka razmatra uvođenje novih organičenja putovanja i dramatično smanjenje vazdušnog saobraćaja zbog zabrinutosti povodom novih mutacija koronavirusa, ranije je već saopštio ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

Zehofer je tada rekao i da će odluka biti razmatrana na nacionalnom nivou, ako zadovoljavajuće mere ne budu donete na nivou EU.

Pooštrena pravila za ulazak u Nemačku: I Srbi na spisku

"Pretnja koju predstavljaju brojne mutacije virusa zahteva dramatične mere. To uključujue značajno strože granične kontrole, posebno prema područjima visokog rizika, ali i smanjenje vazdušng saobraćaja ka Nemačkoj na skoro nula, kao što to trenutno radi Izrael, kako bi sprečio ulazak mutacija virusa u zemlju", objasnio je Zehofer.

Dodao je da građani očekuju da budu na najboji mogući način zaštićeni od eksplozije u broju inficiranih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: