Nove mere zbog straha od novog soja koronavirusa: 2.800 evra za karantin

Posetioci koji se odluče da dođu u Veliku Britaniju možda će morati da plate 2.500 funti (oko 2.800 evra) kako bi ostali u hotelima za karantin, prema novom planu koji razmatraju zvaničnici britanske vlade.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2021.

10:00

Nove mere zbog straha od novog soja koronavirusa: 2.800 evra za karantin
Foto: ArtWell / Shutterstock

Oštriji pristup karantinu dolazi nakon pokušaja vlade da suzbije širenje koronavirusa, jer u Dauning stritu (sedištu britanskog premijera) postoji strah da bi novi, mutirani sojevi kovida koji uđu u zemlju mogli da budu otporni na vakcinu, preneo je Dejli ekspres.

Ne planiraju otvaranje granica: Čak i ako većina stanovništva bude vakcinisana

Britanskim zvaničnicima je rečeno da se ugledaju na sličnu politiku oko karantina koja već postoji na Novom Zelandu - da svako ko želi da uđe u Ujedinjeno Kraljevstvo mora sam da plaća svoj karantin u dužini od dve nedelje. Juče je ministar spoljnih poslova Dominik Rab rekao da će vlada "razmotriti sve opcije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: