Počinje skijanje na još jednoj srpskoj lepotici: Ski-pas 1.300 dinara

Konačno počinje ski-sezona na Zlataru, ali će i ove zime raditi samo ski-lift "sidro" u gornjem delu staze. Danas, prvog dana, skijanje je besplatno za sve, dok je od sutra cena dnevnog ski-pasa za odrasle 1.300, a za decu 1.000 dinara.

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2021.

16:30

Počinje skijanje na još jednoj srpskoj lepotici: Ski-pas 1.300 dinara
Foto: Profimedia

Skijalište "Zlatar" radiće svakog dana, u vremenu od 10 do 16 časova.

"Vremenski uslovi nam idu na ruku, pa je na stazi oko pola metra utabanog veštačkog i prirodnog snega, i skijalište je potpuno spremno za sezonu. Nažalost, cena ski-pasa je za stotinak dinara veća nego prošle zime. Poskupela je struja, pa smo kao veliki potrošač bili prinuđeni da i mi podignemo cene. Nažalost, nije bilo dogovora sa opštinom, pa će ski-pas morati da plaćaju i deca iz Nove Varoši, što prošle godine nije bio slučaj", kaže Vojko Purić, vlasnik preduzeća "Složna braća", koje je zakupac skijališta.

Počela ski-sezona na Torniku: Otvorena plava staza FOTO/VIDEO

Prema njegovima rečima, ni ove zime neće raditi žičara četvrosed, koja polazi skoro iz samog centra grada.

"Zemljište u donjem delu staze iznad magistrale za more u vlasništu je privatnika koji traže nakadu za njeno korišćenje. Na Opštini je da se kao vlasnik skijališta dogovori kako bi se rešio ovaj problem", kaže Purić.

Savršena skijališta – čak i za one koji ne skijaju FOTO

Kako bi se poštovale epidemiološke mere zbog pandemije koronavirusa, svi će tokom boravka na stazi morati da nose zaštitnu masku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: