Ko to tamo putuje?

Tokom proteklih novogodišnjih i božićnih praznika porastao je broj putnika ka domaćim turističkim destinacijama, ali je on ukupno manji za 70 i više procenata nego u istom periodu prošle godine, rečeno je Tanjugu u Beogradskoj autobuskoj stanici (BAS) i Saobraćajnom preduzeću "Lasta".

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.01.2021.

16:30

Ko to tamo putuje?
Foto: Profimedia

"Građani su najviše putovali tokom praznika 29, 30, i 31. decembra, kao i u dane Božića. Najviše zainteresovanih putnika bilo za turističke destinacije kao što su Zlatibor, Kopaonik, Soko banja i Vrnjačka banja", izjavio je Ivan Ranković iz BAS-a.

On je naveo da se na autobuskoj stanici sprovode sve epidemiološke mere i da ih putnici primetno poštuju, jer nose maske i drže distancu. Saobraćajno preduzeće "Lasta" je za protekle praznike imalo vanredne polaske samo prema Zlatiboru, dok na ostalim linijama nije bilo značajnijeg povećanja broja putnika, izjavio je za Tanjug direktor saobraćaja najvećeg domaćeg prevoznika Predrag Lukić.

"Za praznike je bilo nešto više putovanja na redovnoj liniji za Zlatibor gde je bilo vanrednih polazaka. Na ostalim linijama u domaćem saobracjhaju broj putnika je inače bio manji zbog pandemije u odnosu na oktobar i novembar ove godine. Imali smo blago povećanje broja putnika iz Nemačke i u povratku ka toj zemlji, dok je na ostalim međunarodniim linijama mali broj putnika, svega 10 do 15 procenata u odnosu na prethodne godine", precizirao je Lukić.

Dodao je kako je nešto više ljudi pred novogodišnje i božićne praznike ove godine putovalo Lastinim autobusima iz Francuske i Italije, ali mnogo manje u odnosu na prethodnu godinu.

"Držimo redovne linije ka Kopaoniku i Tari, međutim na njima nije bilo više putnika, a što se tiče ostalih domaćih polazaka bilo je nešto više putnika ka jugu Srbijie i ka Vojvodini, ali u donosu na prethodne godine to je zanemarljiv broj" dodao je Lukić. Zaključio je da se ljludi i dalje veoma teško odlučuju na putovanje zbog oštrih antiepidemijskih mera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: