Grčka ipak ne otvara granice građanima Srbije

Građanima Srbije i trećih zemalja produžena je zabrana za ulazak u Grčku do 21. januara.

Izvor: Tanjug

Petak, 08.01.2021.

11:15

Grčka ipak ne otvara granice građanima Srbije
Foto: Depositphotos / sonar

Ta mera je objavljena u Službenom glasniku Grčke i stupila je na snagu danas, prenosi MIA. Ova odluka ne važi za gradjane iz zemalja Evropske unije i Ssengen zone, kao i za državljane Australije, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Singapura.

Privremena zabrana za ulazak u Grčku važi za sve državljane trećih zemalja na bilo kojoj ulaznoj tački, bilo kojim prevoznim sredstvom, uključujući avionska, morska, železnička i putna povezivanja, a iz preventivnih razloga u borbi protiv širenja virusa kovid 19 na grčku teritoriju.

Zašto je građanima Srbije toliko važno da se grčke granice otvore? "Zaista smo razočarani"

Za kamione za transport robe otvoreno je sedam graničnih prelaza, četiri sa Bugarskom i po jedan sa Severnom Makedonijom, Turskom i Albanijom, a za vozače ne važi obavezna potvrda negativnog PCR testa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: