Zaliv pun nestvarno lepih plaža i sela koja plutaju na vodi FOTO

Vijetnamski zaliv, u kom se smestilo više od hiljadu ostrva, jedno je od najčudesnijih mesta na planeti. Neverovatne pećine i brojna druga remek-dela prirode mamac su za mnogobrojne turiste.

Izvor: B92

Sreda, 06.01.2021.

10:46

Zaliv pun nestvarno lepih plaža i sela koja plutaju na vodi FOTO
Foto: depositphotos/binhhoimage

Južno od najpoznatijeg, Halong zaliva, nalazi se Lan Ha, zaliv od oko četiri stotine litica koje su oivičene peščanim plažama i tirkiznom vodom, prenosi Pun Kufer. Taj predivni zaliv bezbrižno živi u senci "popularnog brata", bez obzira na čištije i "usamljenije" plaže, kojih ima čak 139.
Ako zaronite u tirkiz, naići ćete na stotine vrsta riba i drugih živopisnih prizora ispod površine, uključujući i neke od retkih vrsta azijskih korala. Srećnici imaju i priliku da ugledaju delfine.
Ipak, ovaj zaliv nudi još mogućnosti. Istraživanje skrivenih mesta kajakom garantovano će vas dovesti do neverovatnih otkrića, kao i penjanje na Kat Ba ostrvo. Spektakularan prizor pružaju i plutajuća sela Lan Ha.
Selo Cai Beo najstarije je u zalivu, ali i u celom Vijetnamu. Tamo živi oko 300 porodica prehranjuju se ribolovom, a kuće su im povezane. Istražujući selo, od jedne do druge kuće lako se možete prošetati mostićima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: