Gori najveće peščano ostrvo na svetu FOTO

Australijski vatrogasci bore se sa ogromnom požarom koji hara turistički popularnim Frejzerovim ostrvom, koji već šest sedmica nisu uspeli da stave pod kontrolu. Turisti i osoblje sa nekoliko područja Uneskove svetske baštine bili su prisiljeni na evakuaciju, jer je požar okružio više poznatih turističkih odredišta, piše CNN

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2020.

10:30

Gori najveće peščano ostrvo na svetu FOTO
Foto: Depositphotos / coleong

Vatrogasne i hitne službe su juče ujutro po lokalnom vremenu izdale upozorenje za evakuaciju za odmaralište Kingfišer bej na ostrvu jer je vatrena stihija počela ozbiljno da preti i tom području.

"Vatrogasne službe rade na suzbijanju požara, ali one možda neće moći da zaštite svu imovinu. Postoji mogućnost da vatrogasci neće stići do vaše kuće", navedeno je u obaveštenju.
Foto: Depositphotos/ Anegada
Požar na Frejzerovom ostrvu izazvalo je nezakonito loženje logorske vatre.

Ostrvo je 1992. godine uvršteno u Uneskovu svetsku baštinu zbog svojih jedinstvenih šuma i prirodnih lepota.

To je najveće svetsko peščano ostrvo i ima jedinu prašumu koja raste na pesku.
Foto: Tanjug AP / Queensland Fire and Emergency Services

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: