Na obroncima jedne od najlepših srpskih planina: Potraga za divokozama VIDEO

Brojni su turistički sadržaji koji privlače posetioce iz celog sveta na Taru, ali javnosti manje poznat aspekt jeste lov na divokoze, koji traje do kraja janura i pravi je adrenalinski doživljaj i avantura za koju kažu da se ne zaboravlja.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2020.

13:40

Na obroncima jedne od najlepših srpskih planina: Potraga za divokozama VIDEO
Foto: Printscreen / TV Prva

Na obronke jedne od najlepših srpskih palinina u potragu za divokozama do sad su dolazili mnogi i to čak i iz Južne Amerike, cele Evrope i vrele Afrike.

Samo najhrabriji upuštaju se u tu avanturu. Divokoze žive na nepristupačnim, strmim stenama, neumorne su, brze i imaju izuzetna čula.

"Težak je lov zato što divokoza pre vidi nas nego mi nju", kaže Zoran Jezić iz NP Tara.

Divokoze u Srbiji su izuzetno retke, mogu se uočiti još samo na Zlotu, Šar-planini i Tari. Lov na njih strogo je definisan zakonom.

"Za zadnju divokozu koja je odstreljena lovac je morao da izdvoji 210.000 dinara za nju", dodaje Jezić.

Pored divokoza na ovoj planinskoj lepotici turisti mogu videti još jednu retku vrstu: Mrkog medveda.

Oni posetioci koji su malo mirnijeg duha u NP Tara ne moraju u potragu za divljim zverima. Moguće je i samo prošetati lovačkim stazama, ali ipak pratnja rendžera je neophodna jer se nikad ne zna kad vam na šumski put mogu izleteti vuk ili šumski medved.

Opširnije u video - materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: