S. Makedonija legalizuje marihuanu zbog turizma: "Može mnogo da pomogne"

Severna Makedonija će dekriminalizovati i legalizovati marihuanu u turističkim mestima kao deo novog paketa ekonomskih mera za podsticaj turizma, koji je ugrožen zbog koronavirusa.

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2020.

14:00

S. Makedonija legalizuje marihuanu zbog turizma:
Foto: Depositphotos / kanuman

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, u intervjuu za nemački "Dojče vele" na makedonskom jeziku, izjavio je da dekriminalinalizacija i legalizacija marihuane "može mnogo da pomogne turizmu i ugostiteljstvu" i da je plan da to bude kontrolisano, kao u Amsterdamu u Holandiji.

"Ideja je da se da mogućnost u turističkim mestima, uključujući Skoplje, da se u postojećim i novim kafićima konzumira marihuana, da bude određenih standarda ventilacije i dokaza porekla marihuane", rekao je Zaev.

Premijer je rekao i da je ovaj plan na javnoj raspravi, te ako se pokaže da je opšte javno mišljenje pozitivno, vlada će početi pripremu nacrta zakona o legalizaciji i dekriminalizaciji marihuane u Severnoj Makedoniji.

"Verujem da maloj zemlji to može da donese ozbiljan razvoj ugostiteljstva i turizma, imajući u vidu naša prekrasna turistička mesta: Strugu, Ohrid, Resen, Dojran, Skoplje, Berovo, Mavrovo i sva druga", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: