Top 10 mesta koje svako mora da poseti - drugi deo FOTO/VIDEO

Juče smo predstavili prvih pet lokacija koje je popularni sajt za avanturiste Lonely Planet uvrstio u top 10 mesta koja bi svako trebalo da poseti. Danas nastavljamo u istom ritmu, i donosimo vam drugu polovinu liste.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2020.

11:51

Top 10 mesta koje svako mora da poseti - drugi deo FOTO/VIDEO
Foto: depositphotos/f11photo

5. Jeloustoun nacionalni park - SAD

Naravno, prvo što vam padne na pamet su gejziri, što nije ni čudo jer ih ima više od 500 aktivnih. Ipak, Jeloustoun ima još toliko toga da ponudi, pa tako divlji svet, poput bizona ili grizlija svakako doprinosi jednistvenoj atmosferi.
4. Okavango delta - Bocvana

Kada znamo da je u pitanju reka koja teče u pustinju, to je sasvim dovoljno da nam bude jasno kako je u pitanju jedinstvena stvar. Međutim, ova delta je i jedna od najpoznatijih safari destinacija. Tradicionalni brodovi poput mokora su nešto što svakako morate da probate ukoliko se nađete u Bocvani.
3. Uluru Kata Tjuta - Australija

Za narod Anangu, ovo je svetilište, odnosno sveto mesto. Oni veruju da tu obitavaju duhovi njihovih predaka, a čitavo mesto zaista "zrači" nekakvom čudnom spiritualnošću i smirenošću.
2. Ostrvo Galapagos - Ekvador

Svi su čuli za čuvene kornjače sa Galapagosa. Međutim, to nije jedina zanimljiva vrsta koja obitava ovde. Ukoliko se nađete na Galapagosu, videćete i raznorazne iguane, pingvine, i drugi živi svet.
1. Petra - Jordan

Ovaj grad u steni je tavorio negde u džepovima istorije više od hiljadu godina. Sada, kada je, možemo reći, ponovo otkriven, oredstavlja jedinstvenu destinaciju za sve turiste koji žele da vide nešto drugačije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: