Zatvaraju se granice do marta sledeće godine - dobrodošao je ko plati

Tihookeanska ostrvska država Fidži najavljuje da će granice biti zatvorene najranije do marta 2021. godine za sve komercijalne letove, ali za neke to pravilo neće da važi.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2020.

15:44

Zatvaraju se granice do marta sledeće godine - dobrodošao je ko plati
Foto: Depositphotos / mvaligursky

Oni sa dubljim džepom će, prema najavama, biti u prilici da zaobiđu aktuelna pravila.

Putnici koji trenutno imaju dozvolu da uđu na Fidži, moraju da budu u obaveznom dvonedeljnom karantinu. Ali odmaralište Laucala je prilično udaljeno te je nadležno Ministarstvo zdravlja dalo dozvolu da gosti ne moraju u obaveznu samoizolaciju.

Privatno ostrvsko odmaralište Laucala se udružilo sa nacionalnom avio-kompanijom Fiji Airways u želji da ostvare ovu ideju.

Do 20 putnika može da bude smešteno u privatni avion pomenute kompanije i da putuje iz Los Anđelesa do Nadija, glavnog aerodoroma na Fidžiju i glavnog tranzitnog čvorišta. Odatle će biti transportovani u Laucalu, gde će im na raspolaganju biti celokupno privatno ostrvsko odmaralište

Ono što je neophodno jesu 3 negativna kovid 19 testa, piše Si-En-En.

Prvi test moraju da urade 2 nedelje pre putovanja, drugi 72 sata pre početka putovanja i treći nakon što stignu na Fidži. Drugi test će biti poslat nadležnima u zemlji, kako bi posetiocima bile izdate validen turističke dozvole.
Foto: Depositphotos/ mvaligursky
Pored mogućnosti da koriste prevoz i usluge u hotelu, posetioci će biti u prilici i da koriste privatni apartman na međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu, otmeni salon, koji su koristile poznate ličnosti i članovi kraljevskih porodica prilikom putovanja.

Troškovi iznose negde oko 490.000 dolara, kako navodi Si-En-En.

U troškove je uključeno korišćenje mlaznog aviona, uz minimalni boravak od 7 noćenja, aktivnosti na ostrvu, hrana i piće, kao i aerodoromski transferi za do 20 ljudi. Ako ne živite u Los Anđelesu, transferi do aerodoroma su vaša obaveza.

Možda ova ideja neće biti prijemčiva mnogim turistima. Ali to nije jedini način na koji je Fidži, čiji prihodi od turizma iznose 40 odsto celokupnog bruto domaćeg proizvoda, pokušao da nadoknadi izgubljeni prihod tokom pandemije.

Aktuelni premijer nije krio želju da treba apelovati na bogate putnike. Čak je kreirana i takozvana plava traka, kako bi bilo omogućeno zainteresovanima da u zemlju dođu privatnom jahtom, a posetioci mogu da budu u karantinu na brodu, pre nego što dođu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: