Sve posećenija turistička destinacija na zapadu Srbije FOTO

Usled pandemije koronavirusa srpske planine postaju sve zanimljivije srpskim turistima, a Zlatar i jezero Uvac su ovog leta mnogima zamenili more. Upravo zbog sve veće zainteresovanosti posetilaca za ovaj deo Srbije, slede velika ulaganja u turističku infrastrukturu ovog kraja.

Izvor: RINA

Utorak, 10.11.2020.

13:30

Sve posećenija turistička destinacija na zapadu Srbije FOTO
Foto: Rina

"Radićemo na unapređenju celokupne turističke ponude opštine Nova Varoš, a akcenat će biti stavljen na oživljavanje tradicionlanih manifestacija, koje mogu imati veliki turistički potencijal, ali i na realizaciju novih projekata koji će na Zlatar privući goste različitih interesovanja", rekao je za RINU, Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.
Veliki turistički potencijal ove regije prepoznalo je i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, pa je u junu ove godine potpisan ugovor u vrednosti šest miliona dinara, za izgradnju novih pešačkih staza i unapređenje postojećih.

"Ideja nam je da izletište Šopot konačno sredimo, da bi Novu Varoš povezali za turističkom zonom Zlatara kao i unaprediti infrastrukturu na već postojećoj stazi Batrovac. Biće odrađena i njihova signalizacij, ali i postavljeni novi bilbordi sa motivima Zlatara", rekao je Pucarević.
Foto: Rina
Na ovoj planini se sve više lokalnog stanovništva odlučuje za bavljenje seoskim turizmom, pa je jedan od prioriteta Turističke organizacije ažuriranje baze podataka i bolja promocija privatnih smeštajnih kapaciteta.

"Preko aplikacije e-turist, biće moguće precizno upravljati podacima i kapacitetima, kao i evidentirati broj noćenja i posete tokom cele godine. Svi posetioci koji se odluče za Zlatar mogu da koriste i vaučere Ministarstva turizma", naglašava Pucarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: