"Sigurni smo da će nas i druge zemlje skinuti sa crvene liste"

Nadaju se da će ih svet videti kao od koronavirusa "bezbednu teritoriju", nakon što je Nemačka odlučila da skine Kanarska ostrva sa crvene liste.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2020.

15:04

Foto: depositphotos/borojoint

Vlasti Kanarskih ostrva su saopštili danas da su se nadale da će ih svet videti kao "bezbednu teritoriju" od koronavirusa, nakon što je Nemačka odlučila da ih skine sa crvene liste.

Kanarska ostrva, koja se nalaze na 100 kilometara od jugoistočne obale Maroka, jedna su od retkih toplih destinacija u Evropi tokom zime i turizam se tamo odvija tokom cele godine.

"Ova odluka Nemačke dolazi u vrlo bitnom trenutku, baš kada treba da krene naša zimska sezona. To su za nas dobre vesti", rekla je Jaiza Kastilja, regionalna sekretarka za turizam.

Nemačka upozorava

Broj slučajeva kovida 19 na Kanarskim ostrvima pao je za više od polovine, u odnosu na septembar, kada su imali 81 zaraženu osobu na 100.000 stanovnika.

"Sigurna sam da će nas i druge zemlje skinuti sa crvene liste i shvatiti da smo potpuno bezbedna teritorija po pitanju koronavirusa", dodala je Kastilja.

I Belgija je jedno ostrvo na Kanarima označila zelenom bojom, što znači da je bezbedno za putovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: