Upoznali smo Srbiju: Plaže oko jezera bile ispunjene turistima

Bela Crkva ovog leta zabeležila je rekordnu posećenost turista, uglavnom domaćih.

Izvor: B92

Petak, 16.10.2020.

12:30

Upoznali smo Srbiju: Plaže oko jezera bile ispunjene turistima
Foto: B92 / Privatna arhiva, V.J.

Ono što je ohrarujuće jeste to da, pored tolikog broja ljudi u jednom relativno malom mestu, tokom letnjih meseci nije registrovan povećan broj obolelih od koronavirusa.

Od početka sezone bilo je jasno da će se tražiti krevet više.

Veliki broj turista iz Srbije rešio je da leto provede na belocrkvanskim jezerima i uživa u čarima prirode koji ih okružuju.

"Početkom jula meseca kada je došlo lepo vreme, pojavio se i problem sa smeštajnim kapacitetom, već tada se tražio krevet više i tako se nastavilo tokom celog leta. Čak i u septembru", kaže za TV Banat Novica Jovanović, direktor TO Bela Crkva.
Foto: B92 / Privatna arhiva, V.J.
Za poslednjih petnaest godina nije zabeležena takva posećenost, kao za vreme vikenda kada su zabeležene i najviše letnje temperature. Ugostiteljski objekti radili su punim kapacitetom, a plaže oko jezera bile ispunjene turistima, no i pored toga pandemija na svu sreću nije uzela maha.

Predlog za vikend: Obiđite neko od ovih 5 jezera u Srbiji

"Nismo imali problem sa cirkulacijom koronavirusa iz razloga što su otvorene i dve nove plaže, jedna je rekonstruisana na Vračevgajskom jezeru, pa smo tako rasteretili glavno jezero, koje je inače najposećenije", dodaje Jovanović.
Foto: B92 / Privatna arhiva, V.J.
Jasno je svim turističkim zaposlenicima, ali meštanima da treba povećati smeštajne kapacitete, ali i prateće sadržaje.

Nove plaže otvorene ovog leta neće biti dovoljne ako se broj turista održi na ovom nivou, ne računajući turiste iz Rumunije, koji ove sezone nisu bili u mogućnosti da dolaze, a po pravilu su najbrojniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: