More nemamo, ali planine za skijanje imamo: Hoćete li na sneg ove godine?

Letnja sezona je gotova, a mnogi koji nisu otišli nigde čuvali su se za jesenja putovanja i zimsku sezonu, čekajući kraj pandemije.

Izvor: B92

Petak, 16.10.2020.

09:00

More nemamo, ali planine za skijanje imamo: Hoćete li na sneg ove godine?
Foto: Depositphotos / MadrugadaVerde

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će naši turistički centri biti spremni da prime goste, naravno u skladu sa epidemiološkim merama, te da se očekuje dobra zimska sezona.

Ova godina će definitivno i kada se razmišlja o očekivanjima za zimsku sezonu biti, kako je istakao, godina domaćih turista.

Uprkos sve većem broju slučajeva korone u Evropi, u nekim zemljama uveliko se pripremaju za sezonu skijanja. Dezinfekcija žičara, multifunkcionalni šalovi, prijava gostiju uz pomoć QR-koda – to su neke od novina.

Dobro se pripremite: 7 stvari o skijanju na koje vas niko neće upozoriti

Iako u mnogim zemljama raste broj novih slučajeva korone, ljubitelji skijanja ipak mogu da se nadaju da će zimski odmor provesti na omiljenim destinacijama. Obaveza nošenja maske, držanje rastojanja i dezinfekcija gotovo svuda su uobičajene mere zaštite.

"Očekujemo dobru zimsku sezonu u srpskim turističkim centrima"

Pitamo vas - da li planirate da zimujete u Srbiji ove godine? Pozivamo vas da nam pišete u komentarima i popunite našu anketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: