Rastući trend na aerodromima širom sveta: Na koronavirus "testiraće" vas - psi

Bezbednosne snage Libana trenutno treniraju oko 20 pasa koji bi na aerodromu u Bejrutu otkrivali zaražene koronavirusom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.10.2020.

15:00

Rastući trend na aerodromima širom sveta: Na koronavirus
Foto: Depositphotos / leungchopan

U tome im pomaže i tim iz Francuske , a kako navode, životinje mogu 100 odsto da otkriju koja osoba je obolela od kovida 19 i to na osnovu ispitivanja znoja, preneo je Bi-Bi-Si.

Kako je naveo lekar koji učestvuje u treniranju pasa, ljudi oboleli od kovida 19 luče specifičan miris, koji psi mogu lako da otkriju.

Na ovom aerodromu na koronavirus "testiraće" vas psi VIDEO

Psi se treniraju tako da sednu kad otkriju onog ko je oboleo, a stručnjaci se nadaju da bi tako istrenirani psi mogli da se koriste i na aerodromima širom sveta.

Već mesecima se priča o psima koji potencijalno mogu da otkriju koronavirus, a aerodrom u Dubaiju je početkom avgusta među prvima u svetu uveo pse koji mogu da namirišu koronavirus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: