Čitaoci B92.net odlučili: Tara je najlepša srpska destinacija

Ove godine zbog nemogućnosti odlaska van zemlje mnogi su rešili da istraže lepote Srbije, a mi smo vas pitali koje je najlepše mesto koje ste posetili.

Izvor: B92

Nedelja, 11.10.2020.

09:00

Čitaoci B92.net odlučili: Tara je najlepša srpska destinacija
Foto: Depositphotos / leelook

Po mišljenju 20 odsto naših čitalaca Tara je najlepša destinacija u Srbiji.

"Planinčina Tara" glasio je jedan od komentara.

Odmah nakon nje sledi Uvac sa 12 odsto glasova, a Stara planina je na trećem mestu, i to sa 11 odsto glasova, slično glasova kao za Uvac.

Đerapska klisura osvojila je 8 odsto glasova, Golubačka tvrđava 7, Zlatibor 5 odsto, a ostalih 13 destinacija imalo je oko 5 odsto glasova, ili manje.

Osam odsto čitalaca odabralo je odgovor "drugo", a u komentarima su bile destinacije poput Vukovog Tršića, Ade, Godečevo, Borskog jezera, Golije.

Jedan čitalac je posebno izdvojio "potez od brane Perućac, Bajine Bašte, Ljubovije do Malog Zvornika. Lepa prioda, ljudi još bolji", dok je drugi odabrao mesta kao što su vodopad Tpavica, Slavinjsko grlo, Midžor: "Netaknuta (još uvek) priroda. Vredi svakog pređenog kilometra nas iz NS".

"Nismo upoznali Srbiju - nego Tursku"

Bilo je i onih koji su ovo leto ipak otišli na more i to do, recimo, Albanije: "Ksamil i Saranda. Kakva Srbija ljudi, more je more".

Neki su bili i u Hrvatskoj, Turskoj kao i u Crnoj Gori: "I ove godine Rovinj", "Dubrovnik, Slano, Split", "Petrovac" i drugo.

Šta su Srbi radili ovog leta? Biramo najlepše mesto koje ste istražili

Ali i onih koji su razočarani odmorom u Srbiji: "Ja sam stvarno probao. Išao u neki salaš da slušam tamburaše uz ručak koji sam čekao 90 minuta. Obišao sam Pačir banju da vidim roze vodu u bazencetu, skoknuo do Belocrkvanskih jezera na kojima je atmosfera kao u Buljaricama 1992, zaronio u Adu Ciganilju, i nakon svega toga otišao i uplatio 10 dana Egipta da se odmorim k'o čovek".

Bilo je i onih koji su u "pandemijskoj turističkoj godini" zadržali zdrav duh: "Špajz", "Svakom svoje selo, najtoplije prija, a selo je moje cela Šumadija" i time bismo i mi zaokružili ovu temu.

Da li ste saglasni sa rezultatima ankete? Da li je Tara najlepša destinacija u Srbiji? Pišite nam u komentarima

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: