Produžena zabrana: Grčka odredila i datum do kada su granice te zemlje zatvorene

Grčka granica ostaće zatvorena za građane Srbije do 12. oktobra, a osim te zemlje, i Mađarska je odlučila da svoje granice ne otvara.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.10.2020.

11:07

Produžena zabrana: Grčka odredila i datum do kada su granice te zemlje zatvorene
Foto: Depositphotos / dorian_balate.yahoo.com

Ograničenja za kopnene granice uvode se iz preventivnih razloga za zaštitu javnog zdravlja od širenja kovida 19 u Grčkoj i odnose se na period od 1. do 12. oktobra.

Odluka predviđa privremeno ograničenje ulaska u zemlju za sve državljane trećih zemalja sa bilo koje tačke ulaska u zemlju i na bilo koji način, uključujući vazdušne, pomorske, železničke i drumske veze, iz preventivnih razloga zaštite javnog zdravlja.

Odluka se ne odnosi na državljane država članica EU i Šengenskog sporazuma, kao i na državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ministri civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova usvojili su odluku koja je objavljena u Službenom listu Grčke.

U Mađarskoj obavezan karantin

Foto: Depositphotos/ TTstudio
Što se Mađarskih granica tiče, one ostaju zatvorene do kraja oktobra kako bi se sprečilo dalje širenje koronavirusa, saopšteno je iz kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana.

Mađarska je zabranila ulazak stranim državljanima još 1. septembra i donela odluku da svi Mađari koji se vraćaju iz inostranstva moraju da idu u karantin, prenosi Rojters.

U Mađarskoj je do sada potvrđeno 27.309 slučajeva kovida 19 i 718 smrtnih ishoda među kovid-pacijentima.

U EU bez ograničenja mogu putovati samo državljani: Australije, Kanade, Gruzije, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja, kao i Kine pod uslovom da ona odobri slobodno putovanje državljana zemalja EU na svoju teritoriju.

Ograničenja za putovanja u EU nastaviće da važe do polovine oktobra, a kakvo je stanje sa putovanjima u zemlje regiona pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: