Ostrvo sa 340 sunčanih dana otvara se za Srbe: Sezona traje do novembra

Dok neke države ponovo zatvaraju svoje granice, druge ih otvaraju, stoga od srede građani Srbije mogu da putuju na Kipar, uz jedan uslov - obavezan PCR test.

Izvor: B92, Višnja Jukiæ

Sreda, 23.09.2020.

09:00

Ostrvo sa 340 sunčanih dana otvara se za Srbe: Sezona traje do novembra
Foto: Depositphotos / zx6r92

Od 24. septembra državljani Srbije mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, gde se nalaze svi detalji vezani za putovanje srpskih turista u inostranstvo.

Ponuda za Kipar postoji, agencije imaju šta da ponude i naravno da su i cene nešto niže nego prošle godine ali ne značajno. Gubitak u turizmu je ogroman jer Kipar pre svega računa na turiste iz Britanije, Rusije, Amerike.

Kako za B92.net objašnjavaju iz Udruženja turističkih agencija Srbije, naši građani Kipar posećuju kao turisti, a veliki broj poseta se ostvari iz poslovnih razloga.

"Dakle turista ima, ali ne u top 10 zemalja po broju posetilaca, kao što je to slučaj sa posetama Grčkoj", ističu iz ovog Udruženja.

Prosečna temperatura vode - oko 24 stepena

Foto: Depositphotos/ Gallka
Kipar više radi na razvoju kongresnog, kulturnog, sportsko-rekreativnog, pešačkog i rekreativnog turizma i naravno krstarenja kao jedan od najprijatnijih vidova letovanja na Mediteranu.

"Ostrvo ima 340 sunčanih dana i kraj septembra i oktobar su upravo najbolji termini za letovanje na Kipru - letnja vrelina gubi snagu, posustaje, a voda ostaje topla", kažu iz UTAS-a.

Konkretno, dnevne temperature se u oktobru i novembru kreću od 26 do 28 stepeni, a noćne su oko 20 stepeni.

"Prosečna temperatura vode je oko 24 stepena, zahvaljujući tome što kiparska obala nema hladne podvodne struje. Sezona kiša počinje sredinom novembra ali more i je dalje prijatne temperature (22 do 24), a dnevna temperatura pada na 23", zaključili su iz UTAS-a.

Sezona kupanja na Kipru traje od kraja aprila do početka novembra, tako da naši turisti neće pogrešiti ako iskoriste ove mesece za iznenadno otvorene granice.

Podsetimo, građani Srbije su do sada mogli da putuju u 18 zemalja širom sveta bez obaveznog PCR testa, ali i karantina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: