Oglasio se nadležni za postavljanje ležaljki i suncobrana kod Plave grobnice: "Iznenađen"

Na ostrvu Vido, koje se nalazi na svega desetak minuta vožnje brodom od grčkog ostrva Krf od 7. avgusta su postavljene ležaljke, a sada se oglasio i nadležni savetnik opštine Centralnog Krfa i Dijapontije Spiros Neracisu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.08.2020.

15:03

Oglasio se nadležni za postavljanje ležaljki i suncobrana kod Plave grobnice:
Foto: Depositphotos / anyaberkut

"Na toj maloj plaži ne postoji nikakva komercijalna ili turistička aktivnost opštine ili bilo kog privrednika", kazao je Nerancis, a navodi portal Enimerosi.com.

Spiros Nerancis je odgovorio da u toj oblasti oduvek postoji apsolutno poštovanje i odlični odnosi sa srpskom zajednicom, i dodaje kako je ta mala plaža tradicionalno mesto na kojem se kupaju stanovnici Krfa, uglavnom stariji ljudi koji žive u gradu.

Naime, kako je istakao, "Ove godine očistili su i uredili celo ostrvo i područje oko Mauzoleja, uklanjajući dva velika slomljena stabla".

Neranczis je izjavio da je iznenađen zbog pisanja medija, a kako kaže "Obično su tu ranije donosili suncobrane i stolice, tako da su ležaljke postavili da plaža izgleda pristojno i negovano".

Podsetimo, kustos Srpske kuće na Krfu Ljubomir Saramandić izjavio je danas da veruje da će ležaljke i suncobrani, postavljeni na ostrvu Vido kod Krfa vrlo brzo biti uklonjeni i istakao da ne treba da se stvori ružna slika jer stanovnici Krfa spomenike posvećene Srbima doživljavaju kao deo sopstvene istorije.

Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό, προσπαθώντας για την άνεση και την ικανοποίηση όλων μας.

Posted by Σπύρος Νεράντζης on Четвртак, 06. август 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: