Seničić: "Nadamo se grčkom moru već u avgustu, u Crnoj Gori katastrofalna situacija"

Da li će Grci otvoriti granice našim turistima? Da li će Crna gora omogućiti ulazak srpskim državljanima? Proteklih nekoliko meseci stalno se postavljaju ovakva pitanja, a situacija se menja iz nedelje u nedelju. Šta nas očekuje u narednom periodu kada su u pitanju putovanja?

Izvor: B92

Petak, 07.08.2020.

13:34

Seničić:
Foto: Printskrin/TV Prva

Isprva je informacija bila da će Grčka otvoriti svoje granice našim turistima 15. avgusta, a sada se priča da nećemo videti grčko more do kraja septembra.

Direktor Jute Aleksandar Seničić se i dalje nada da ćemo uskoro moći da idemo u Grčku ali da su za sada zvanične informacije takve da ne možemo da predvidimo kako će to izgledati.

Seničić je za TV Prva rekao da sarađuju sa hotelijerima i predstavnicima privatnih smeštaja u Grčkoj i da su oni stupili u kontakt sa Ambasadom. Navodi da rade na tome da se uskoro građanima Srbije omogući da idu u Grčku posle 15. avgusta makar sa PCR testom.

"Što se tiče Grčke treba biti oprezan", rekao je Seničić, ali veruje da ćemo do kraja avgusta moći u Grčku.

Što se tiče Crne Gore, Seničić navodi da revidirana lista i dalje ne dozvoljava našim građanima da pređu granicu, ali smatra da je već kraj sezone u Crnoj Gori.

"Tamo je situacija katastrofalna i veruje da ovde ima više politike nego turističkih ili zdravstvenih razloga zašto se to ne dešava", smatra Seničić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: