Karantin za turiste koji se vraćaju iz Hrvatske? Situacija se pažljivo prati

Britanske vlasti pomno prate epidemiološku situaciju i posmatraju skok u broju zaraženih u Hrvatskoj, gde obično letuju britanski turisti.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2020.

09:00

Karantin za turiste koji se vraćaju iz Hrvatske? Situacija se pažljivo prati
Ilustracija/Foto: depositphotos/trgowanlock

Putnicima koji se vraćaju u Veliku Britaniju iz Belgije, Luksemburga i Hrvatske mogao bi ponovo da bude uveden karantin. Odluku o tome britanske vlasti doneće u ova dva dana, navodi Gardijan.

Stopa zaraze od kovida 19 skoro se utrostručila u Belgiji ovog meseca, sa 5,3 na 15,1 na 100.000 stanovnika, a u Luksemburgu 15 puta je veća po glavi stanovnika nego u Velikoj Britaniji.

Karantin od 14 dana, sličan onima koji su ponovo uspostavljeni turistima koji su se vratili iz Španije prošlog vikenda, mogao bi biti ponovo uveden kasnije ove nedelje za putnike koji u Englesku stižu iz gorepomenutih zemalja ako se putanja povećanja novih slučajeva nastavi.

Hrvatska turistička zajednica izdala je u sredu saopštenje u kojem kaže da je zemlja još "izuzetno sigurna" za turiste kao i da je povećan broj slučajeva uglavnom u istočnim regijama Hrvatske, daleko od popularnih obalskih područja koja naseljavaju turisti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: