Vrnjačka banja puna gostiju uprkos vanrednoj situaciji: Hoteli puni, stižu velike grupe turista

Ovde trenutno boravi oko šest hiljada gostiju, ali je epidemiološka situacija pod kontrolom

Izvor: B92, RINA

Utorak, 28.07.2020.

12:56

Vrnjačka banja puna gostiju uprkos vanrednoj situaciji: Hoteli puni, stižu velike grupe turista
Foto: Rina

Iako je na snazi vanredna situacija zbog epidemije koronavirusa, u Vrnjačkoj banji trenutno boravi oko 6.000 gostiju, što je za 20 odsto menje nego u istom periodu prošle godine.

U Turističkoj organizaciji, ali i hotelijeri, s obzirom na okolnosti, zadovoljni su posetom, očekujući da će se sa normalizacijom epidemiološke situacije broj turista u kratkom roku povećati za 10 odsto.
Foto: Rina
"Popunjenost hotela je na nivou od 80 odsto, što je odličan pokazatelj. Ovakva poseta u nepovoljnoj situacija je i rezultat velikog broja izdatih vaučera koji se realizuju u domaćoj radinosti.Inače, u svim objektima su preduzete epidemiološke mere. U hotelima stolovi su odvojeni pleksiglasom, hranu sa švedskih stolova služe konobari, ulazi u hotele su dezinfikovani, a osoblje radi sa maskama i zaštitnim rukavicama“, kaže Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka banja.
Foto: Rina
Prema njegovim rečima, kulturnu ponudu Vrnjačke banje u julu i avgustu predstavljaće pozorišne predstave, izložbe, književne večeri, zatim Internacionalni festival pozorišta u amfiteatru "Danilo Bata Stojković", LOVE FEST i Festival filmskog scenarija i druge manifestacije čiji će format biti prilagođen epidemiološkoj situaciji u Vrnjačkoj banji i okruženju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: