Od ponoći našim državljanima zabranjen ulazak i u ovu zemlju

Državljanima Srbije od večeras od ponoći biće zabranjen ulazak u Španiju, rekla je amasadorka Srbije u toj zemlji Katarina Lalić.

Izvor: B92

Sreda, 22.07.2020.

10:58

Od ponoći našim državljanima zabranjen ulazak i u ovu zemlju
Ilustracija/Foto: depositphotos/trgowanlock

Ističe da je Španija tu odluku donela na osnovu preporuke Evropske unije koja je "skinula" Srbiju i Crnu Goru sa liste zemalja čiji državljani mogu da putuju u države članice EU.

"Srbija i Crna Gora se na poslednjoj listi koju je usvojila Evropska unija nisu našle i Španija je na osnovu te preporuke EU donela odluku da od večeras od ponoći naši građani neće moći da ulaze u Španiju", rekla je Lalić.

Kaže da će ta odluka važiti do kraja jula, kada se očekuje ponovno razmatranje EU o listi država čiji državljani mogu da putuju u države članica.

"Ako se Srbija ponovo bude našla na toj listi, za očekivati je da će biti i pozitivna odluka Španije o ulasku naših državljana", navela je Lalić.

Za ostale državljane koji ulaze u Španiju nije potreban ni PCR test ni karantin, samo se kontroliše temperatura građana koji ulaze u zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: