Grčko "ohi" za srpske turiste: Granice su zatvorene od jutros, za 10 dana nova odluka

Grčka je jutros zatvorila granice za ulaz naših državljana, a tako će ostati sve do 15. jula kada će odluka opet biti razmotrena.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2020.

09:01

Grčko
Foto: Depositphotos / petertt

Državljani Srbije koji se nalaze u Grčkoj u ovom trenutku, moći će da završe letovanje i da se vrate kući, a ta informacija zvanično je potvrđena Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Ambasadu Srbije u Atini zvanično je obavestio kabinet grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa da Grčka zatvoara granice za građane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola.

Na osnovu analize epidemioloških podataka odlučeno je da se od danas 06.07.2020. godine u 6.00 do 15.07. 2020. obustavi ulaz državljana Srbije u Grčku sa svih ulaznih tačaka.

"Pristup Grčkoj svim državljanima Srbije, na svim prelazima, biće zabranjen do 15. jula", objavila je Vlada Grčke.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će odluka Grčke da zbog epidemije korona virusa od jutros zatvori granicu za građane Srbije biti periodično razmatrana i da bi mogla da bude preinačena, ali i upozorio građane da je epidemiološka situacija svuda u svetu veoma promenljiva i da treba oprezno da planiraju putovanja u inostranstvo.

Naveo je da Srbija u tom smislu ima problem sa Grčkom, Hrvatskom, Crnom Gorom, dok su Bugarska i Turska za sada sa slobodnim prolazom i da je pitanje do kad će to trajati.

Kako je istakao, ta odluka Grčke je neprijatna i loša, ali i dodao da su Grci do sada bili korektni, budući da je Srbija bila jedina država van EU čijim građanima je bio dozvoljen ulazak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: