Ako se zatvore granice dok ste na letovanju ovo morate da znate

U slučaju zatvaranja granica zbog epidemije koronavirusa za turiste koji organizovano odlaze na odmor, turističke organizacije obezbediće povratak u zemlju.

Izvor: Beta

Utorak, 30.06.2020.

15:04

Ako se zatvore granice dok ste na letovanju ovo morate da znate
Foto: depositphotos/ Aidman

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Yuta) Aleksandar Seničić izjavio je danas, povodom uspostavljanja prvih čarter letova prema turističkim destinacijama, da će u slučaju zatvaranja granica zbog epidemija koronavirusa za turiste koji organizovano odlaze na odmor turističke organizacije obezbediti povratak u zemlju.

Seničić je za televiziju Prva rekao da postoje protokoli za takve slučajeve i da će oni koji su organizovano otišli po tim protokolima biti vraćeni. Prema njegovim rečima, oni koji su otišli sami na neku turističku destinaciju moraće sami da organizuju svoj povratak.

Seničić je u tom slučaju savetovao da se u sopstvenom aranžmanu ne odlazi previše daleko od Srbije odnosno da treba ići na odmor "odakle se može vratiti kolima". On je naveo i da organizovan povratak ne važi za turiste koji iz Srbije idu na letovanje na daleke destinacije.

"Oni će imati obavezu da troškove povratka (ukoliko dodje do zatvaranja granica) pokrivaju zajedno sa organizatorom putovanja", rekao je Seničić i dodao da bi oni koji se odluče za takvo letovanje trebalo da imaju neka sredstva koja su im dostupna u slučaju neplaniranih situacija.

Kako je najavljeno, 1. jula iz Beograda kreće prvi čarter turistički let za grčko ostrvo Skijatos, a planiraju se letovi i za Rodos, Krit, Krf, Kefaloniju, kao i Majorku i Hurgadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: