"Crna Gora ne očekuje veliki priliv turista"

"Ove sezone ne može se očekivati značajan broj turista iz Zapadne Evrope, obzirom na unutrašnju zatvorenost EU", poručuje Ana Marojević.

Izvor: B92

Petak, 19.06.2020.

15:33

Foto: Depositphotos/fotoplanner

"Ove sezone ne može se očekivati značajan broj turista iz Zapadne Evrope, obzirom na unutrašnju zatvorenost EU i preporuka građanima da letuju u svojim zemljama", izjavila je za dnevni list Pobjeda Ana Marojević, izvršna direktorka kompanije "Flaj Montenegro" koja se bavi avio-saobraćajem i dovođenjem gostiju iz Kine.

"Tržišta koja su perspektivno otvorena za nas su Ukrajina, Belorusija, Rusija, Izrael, zemlje Balkana, Češka, Poljska, Mađarska. Da li će se i u kojem obimu realizovati aranžmani iz ovih zemalja zavisi od preciznog datuma otvaranja naših granica za turiste sa tih tržišta", objasila je Marojevićeva i dodala da potvrđeni aranžmani i za njih organizovani letovi nisu realizovani zbog zatvorenosti granica.

Ona se osvrnula i na to da je ključno utvrditi precizan datum otvaranja granica, kako bi se sprečilo odlivanje turista na druga tržišta:
"Ako se pre otvorimo, možemo očekivati kakvu-takvu posetu i delimičan spas sezone. Što manji pad prihoda bude, šanse za oporavak ekonomije, koja zavisi od turizma i usluga, biće veće", poručila je Marojevićeva.

Ona smatra da su konkurentna tržišta već u prednosti:

"Već nam preuzimaju deo turista koji su inače tradicionalno naši gosti i već su kupili aranžmane za Crnu Goru. Da se razumemo, priorit je zaštita zdravlja našeg stanovništva, ali očigledno postoje mehanizmi kontrole koje primenjuje većina zemalja, koji podrazumevaju zaštitu zdravlja stanovnika ali i dolazak turista", rekla je Marojevićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: