Seničić: Mnoge države će 15. juna relaksirati mere o uslovima putovanja, evo šta to znači VIDEO

Teški dani su iza nas, a ispred nas leto, koje ipak, obećava, uprkos sumornim prognozama. Mnogi su se uželeli putovanja, druženja i zasluženog odmora, iako lekari upozoravaju da to i nije baš najbolja ideja.

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2020.

15:30

Seničić: Mnoge države će 15. juna relaksirati mere o uslovima putovanja, evo šta to znači VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Popuštaju mere, otvaraju se granice, uvode se nova pravila, ali će letovanja svakako biti. Kada je reč o Srbiji ona je otvorila svoje granice, a od sredine juna naši turisti mogu u Grčku u kojoj inače, letuje najveći broj Srba.

"Napravljen je međudržavni sporazum sa Rumunijom, Bugarskom, Mađarskom i Grčkom. Otvorili smo granice i prema Severnoj Makedoiji, ali očekujemo protokol ovih dana. Kada je reč o zapadnoj Evropi, ona se još uvek ne otvara, tek posle 15. ćemo videti da li ćemo i gde moći bez testova. Očekujemo da od 15. juna to bude relaksirano i kada je reč o Crnoj Gori i Hrvatskoj. Krajem juna će stupiti na snagu najnovije mere vezano za Tursku. Test tamo i ako se bude radio, biće o trošku turske države. Dakle, početkom jula kreće i Turska kao turistička destinacija", uverava Aleksandar Seničić, direktor YUTA, Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije.

Ministarstvo turizma Grčke ovih dana dostavilo je turističkim agencijama protokole za bezbedan odmor u Grčkoj i sva uputstva za otvaranje ovogodišnje sezone.

"Taj protokol će se verovatno još ublažavati posle 15. juna jer Grci rade na novim merama shodno epidemiološkoj situaciji. Između ostalog, nije dozvoljeno točenje alkoholnih pića na plažama i na mestima okupljanja. Što se testiranja tiče, od 15. juna ne bi trebalo da bude ni tog slučajnog uzorka kako je to sada. Ukoliko neko oseti simptome i ispostavi se da ima koronavirus, Grčka država preuzima troškove i karantina i zdravstvene nege ukoliko neko dobije teži oblik ove bolesti", kaže za TV Prva Seničić.

A zašto ipak treba da imate zdravstveno putno osiguranje pogledajte u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: