Španija otvara granice pre roka: Još uvek nema spiska "dobrodošlih" zemalja

Španija planira da postepeno otvori svoje granice turistima iz zemalja koje se smatraju sigurnim u vidu borbe protiv koronavirusa. Verovatno će to početi već od 22. juna, saopštilo je Ministarstvo turizma ove zemlje.

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2020.

15:02

Španija otvara granice pre roka: Još uvek nema spiska
Foto: Depositphotos, halfpoint

Španija je, ranije, odredila 1. jul kao datum ponovnog otvaranja granica.

Vada premijera Pedra Sančeza trebalo bi da ukine vanredno stanje 21. juna, što znači da će Španci ponovo moći da se kreću slobodno.

Portparol ministarstva turizma rekao je da će verovatno to isto početi da važi i za neke strane turiste u ponedeljak, 22. juna, a možda već i u nedelju, 21. juna, prenosi Yahoo News.

"Želimo ponovo da aktiviramo i ubrzamo međunarodna putovanja, počevši od oblasti u sličnim epidemiološkim situacijama", rekli su iz španskog Ministarstva turizma.

Još uvek nema spiska zemalja za koje bi ova mera važila, pa samim tim ne znamo ni u kakvom bi položaju građani Srbije bili u lsučaju da žele da putuju u Španiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: