Obavezno testiranje u Grčkoj: Ko dolazi sa rizičnog aerodroma, mora u karantin

Iz Grčke su najavili da će, kad otvore aerodrome za turiste 15. juna, na koronavirus morati da se testiraju svi koji dolaze sa rizičnih aerodroma.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2020.

09:50

Obavezno testiranje u Grčkoj: Ko dolazi sa rizičnog aerodroma, mora u karantin
Foto: Depositphotos, StockSeller

O tome koji su aerodromi rizični za prenos koronavirusa odlučuje EASA (Agencija za vazdušnu sigurnost Evropske unije), a postoji i lista koja se redovno ažurira.

"Ako dolazite sa aerodroma koji se nalazi na EASA listi kao visokorizičan, onda ćete biti testirani pri dolasku", najavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Grčke, rekavši da će se takođe primenjivati i ograničenja kretanja, prenosi T portal.

"Ako je test negativan, onda putnik mora u samoizolaciju na 7 dana. Ako je test pozitivan, putnik će ići u karantin pod nadzorom na 14 dana", rekli su.

Putnici koji dolaze iz drugih područja nasumično će biti testirani pri dolasku. Grčka je u petak izdala prvu listu od 29 zemalja koje se smatraju sigurnim, ali i navela da će lista biti ažurirana u zavisnosi od razvoja situacije..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: