Pravila za letnji turizam u Bugarskoj: Nema fena i klima uređaja

Hoteli i restorani u Bugarskoj već mogu da dočekuju goste uz poštovanje mera i preporuka koje je izradilo Ministarstvo turizma. Pored obavezne pojačane higijene posle svakog gosta, vlasnici smeštajnih objekata su dužni da svakom turistu obezbede sanitarni set koji uključuje zaštitnu masku i zaštitne rukavice.

Izvor: B92, bnr.bg

Subota, 23.05.2020.

12:22

Pravila za letnji turizam u Bugarskoj: Nema fena i klima uređaja
Foto: Getty Images, Buda Mendes / Staff

Preporučuje se izbegavanje upotrebe fenova za kosu i automata za piće, kao i klima uređaja koji se, ukoliko je to moguće, mogu zameniti ventilatorima. Hrana se mora služiti samo na prostorima na otvorenom – na terasama hotela, uz poštovanje mere distance.

Stolovi moraju biti postavljeni na rastojanju od najmanje 1,5 m i ne sme dozvoljavati okupljanje više ljudi u prostoru za ishranu.

Uvode se specijalni zahtevi u pogledu temperature čuvanja i pranja korišćenog posuđa. Organizovanje zabavnih priredbi za decu dozvoljeno je samo na otvorenom uz strogo poštovanje mere fizičke distance.

Spa centri hotela za sada ostaju zatvoreni. Bazeni će raditi opet uz strogo poštovanje propisanih mera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: