Više od polovine hotela neće se otvoriti do kraja meseca

Nesigurnost zbog broja gostiju i prevelikih troškova razlog su što se više od polovine hotela u Austriji neće otvoriti 29. maja, od kada im je ponovo dozvoljeno da rade nakon više od dvomesečne pauze zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2020.

10:13

Više od polovine hotela neće se otvoriti do kraja meseca
Foto: Depositphoto/Violin

Istraživanje Udruženja hoteljera Austrije pokazalo je da samo 45,8 odsto hotelijera namerava da otvori hotele 29. maja, a da ih 54,2 odsto otvara kasnije ili uopšte neće otvoriti.

Jedna trećina onih koji neće otvoriti 29. maja planira da otvori hotele početkom jula, nakon što se otvore granice unutar EU.

"U hoteljerstvu postoji mnogo otvorenih pitanja, a pre svega iz gradskih hotela pristižu nam upiti kada će ponovo biti mogući mali seminari. Na to pitanje još nemamo odgovor, a u pitanju je mnogo radnih mesta", ukazuje predsednica Udruženja hoteljera Mihaela Rajteret.

U aprilu je broj noćenja u Beču opao za 98,2 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

Ostvareno je svega 29.000 noćenja, od kojih su polovina bili gosti iz Austrije.

U godišnjem bilansu pandemija koronavirusa se još ni u jednoj oblasti nije tako drastično odrazila kao u broju noćenja.

Od januara do aprila ostvareno je 2,6 miliona noćenja, što je smanjenje od 46,8 odsto, a neto obrt u hotelijerstvu je do marta iznosio 123 miliona evra, za 26,5 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: