Zauzmite svoje mesto na plaži: Građani Srbije među prvima mogu u Grčku

Kako se broj slučajeva koronavirusa i dalje smanjuje, Grčka će se otvoriti za strane turiste 15. juna, međutim, prvo će primiti posetioce iz samo dvadeset zemalja. Grčki ministar turizma Haris Teoharis najavio je u sredu da će "strani turizam početi 15. juna, gde će dolazak posetilaca iz približno dvadeset zemalja biti besplatan (od ograničenja)".

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2020.

14:03

Zauzmite svoje mesto na plaži: Građani Srbije među prvima mogu u Grčku
Foto: Getty Images, Milos Bicanski / Stringer

Ograničenja za neke izuzete zemlje biće ukinuta 1. jula, dok će se druga grupa zemalja dodati 15. jula. Međutim, taj proces će zavisiti od razvoja pandemije kovida 19 kako vreme bude odmicalo.

Stanovnicima sledećih dvadeset zemalja za koje Grčka smatra da su pokazali pozitivne epidemiološke podatke biće dozvoljeno da posete Grčku od 15. juna: Srbija, Kipar, Izrael, Nemačka, Kina, Australija, Japan, Danska, Austrija, Bugarska, Rumunija, Albanija, Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Češka, Slovačka, Norveška, navodi "Grik reporter".

Iako je grčka vlada prvobitno najavila da će strani posetioci morati da testiraju negativno na kovid 19 pet dana pre putovanja u Grčku, ograničenje je sada ukinuto na osnovu trenutnih epidemioloških podataka. Međutim, zdravstvene vlasti će vršiti nasumična ispitivanja nad putnicima koji dolaze iz inostranstva. Zdravstveni protokoli primenjivaće se u oblastima putovanja, smeštaja i ručavanja u turističkim područjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: