Crnogorci zabrinuti: Plaže otvorene, ali prazne - ništa dok se ne otvore granice

U Crnoj Gori su juče i zvanično otvorene plaže i kupališta. Međutim, još nema ni gostiju, ni plažnog mobilijara koji mora biti raspoređen na rastojanju od najmanje dva metra.

Izvor: CDM, RTCG

Nedelja, 17.05.2020.

13:12

Crnogorci zabrinuti: Plaže otvorene, ali prazne - ništa dok se ne otvore granice
Foto: Depositphotos, master78

Zakupci plaža brinu se zbog toga što će biti veoma teško da popune čak i taj smanjen broj ležaljki, jer nema turista dok se granice ne otvore, piše RTCG.

Hotelijeri su već pripremili smeštaj, ali uglavnom smatraju da lokalni turista nikada ne može zameniti stranog. Razne akcijske cene se pripremaju, ali naposletku sve će zavisiti od toga kada će granice biti otvorene.

Uglavnom se nadajući da su u pitanju privremene mere kojih hoteli moraju da se pridržavaju, hotelijeri ne mogu čak da ocene ni to da li će imati veće troškove za osoblje zbog toga što su preporuke da se kontrola higijene, i svega što spada u mere sprečavanja širenja zaraze, znatno pooštre, piše portal CdM.

Zaposleni i gosti moraće da se ponašaju po veoma precizno utvrđenim pravilima, a najviše ih brine to što se još uvek ništa ne zna o tome kako i kada će gosti iz EU, BiH i Rusije prelaziti granicu.

Podsetimo, Srbija otvara granice sa Crnom Gorom 1. juna, pa bi srpski građani mogli da budu veoma značajni za početak obnove crnogorskog turizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: