ANKETA Nema povratka u Srbiju bez testa na koronu; Planirate li i dalje odmor van zemlje?

Nakon odluke kriznog štaba da će svako ko želi da uđe u Srbiju kod sebe morati da ima dokaz da je negativan na koronavirus i to ne stariji od 72 sata ili da u povratku provede 14 dana u kućnom karantinu i izolaciji, mnogi će preispitati odluku da li uopšte da napuštaju zemlju zarad letovanja.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2020.

16:35

ANKETA Nema povratka u Srbiju bez testa na koronu; Planirate li i dalje odmor van zemlje?
Ilustracija/Foto: depositphoto/lucianbolca

Test na koronu neće morati da imaju deca do 12 godina i to se, prema odluci kriznog štaba, odnosi na svu decu, ne samo na naše državljane.

Cena ovog testa u Srbijii za sada je 6.000 dinara, odnosno oko 50 evra. Stručnjaci i predstavnici vlasti već nedeljama unazad pozivaju građane da ostanu u Srbiji i ove godine ne idu na letovanje u inostranstvo. I član kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon nekoliko puta je ponovio da ove godine ipak svi treba da ostanu u Srbiji.

"Ne očekujem da će preko leta biti obolevanja i neke posebne situacije, ali znate kako, ne znam koja presija nekog mora da natera da po svaku cenu mora da ide", kazao je Kon i dodao da je bolje biti "svoj na svome".

"To je moje lično mišljenje i nije zasnovano ni na kakvoj epidemiologiji. Kada imate situaciju gde postoji jedna pretnja takve vrste, a nađete se u stranoj zemlji, pa bolje vam je da budete kod kuće, ako se to već dešava u celom svetu. To je moje lično mišljenje", poručio je.

Mi vas pitamo da li ćete i nakon ovih mera ipak otići van granica naše zemlje na letovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: