B92 ANKETA: Koje je najbolje jelo na Balkanu?

Kao i na istoriju, tako i na kuhinju Balkana, uticale su brojne svetske struje. Balkanska kuhinja je tokom vekova u sebe uvrstila recepture stranih gastronomija, od turskih jela pa do autentičnih recepata svojih suseda. Baš u tome leži razlog njene raznolikosti i velikog broja tradiconalnih specijaliteta kojima se ponosi.

Izvor: B92, Taste Atlas

Petak, 01.05.2020.

11:45

B92 ANKETA: Koje je najbolje jelo na Balkanu?
Foto: Depositphoto/vision.si

Balkanska ishrana je raznovrsna i kalorična, a samim tim bogata ukusima koji za stolom okupljaju istinske gurmane.

Prethodnih dana imali ste priliku da izaberete najbolja jela iz srpske, bugarske, albanske, bosanske, crnogorske, makedonske i grčke kuhinje.

Izdvojili smo jela koja su imala najviše vaših glasova, pa je tako došlo vreme da proglasimo najbolje jelo na Balkanu po mišljenju naših čitalaca.

Izaberite svoj favorit u anketi, a u komentaru napišite zašto ste baš njega izabrali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: