Put balkanskih spomenika: Oživljavanje regiona jedinstvenim doživljajem

Savet za regionalnu saradnju (RC C), sa sedištem u Sarajevu, predstavio je na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu svoj projekat kulturološkog turizma "Put balkanskih spomenika".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.02.2020.

12:05

Put balkanskih spomenika: Oživljavanje regiona jedinstvenim doživljajem
Foto: depositphotos/ Nedomacki

"Put balkanskih spomenika nastoji oživeti umetnost, dizajn i arhitekturu spomenika posvećenih Drugom svetskom ratu nastalih širom Zapadnog Balkana u periodu između 1950-ih i 1990-ih godina i ponuditi novi turistički proizvod kako stranim, tako i turistima iz regiona koji su u potrazi za jedinstvenim kulturološkim doživljajem", izjavila je Snježana Derviškadić, vođa projektnog tima za razvoj i promociju turizma pri RC C-u.

Osim pokretanja rute Put balkanskih spomenika, RC C je od 20. do 23. februara domaćin štanda "Zapadni Balkan - Powered by RČ", na kome desetak operatera iz regiona promoviše i prodaje svoje najbolje ture kulturološkog i avanturističkog turizma.

Kako je saopštio RC C, te rute obuhvataju različite delove Balkana, od Bosne i Hercegovine, preko Crne Gore i Srbije do Severne Makedonije i Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: