ANKETA B92: Koje je najbolje jelo u Srbiji?

Ako je nešto na Balkanu sigurno, to je da se dobro jede. Turisti uvek, osim suvenira, sa ovih prostora ponesu i poneku teglicu ili zamotuljak sa nekim lokalnim specijalitetom.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

09:55

ANKETA B92: Koje je najbolje jelo u Srbiji?
Foto: Depositphotos, vision.si

Gastronomski turizam spojio je najbolje što putovanja nude - hranu i avanturu. Gde god da se putuje isprobavaju se lokalni specijaliteti, uživa se u domaćim napicima i zanosnim poslasticama. Pojedinim ukusima svi se rado vraćaju.

O ponudi specijaliteta na Balkanu mnogi govore sa zanosom i rado im se vraćaju. A Balkan ima itetako šta da ponudi - ića i pića, kao i prirodnih lepota ima na pretek.

Ali koje je najbolje jelo na Balkanu kojem niko ne može da odoli, pokušaćemo da sa vama otkrijemo u narednih nekoliko dana.

Za početak, biramo najlepše jelo iz Srbije, a na meniju naše ankete ima za svakoga po nešto: od ajvara i komplet lepinje, preko svadbarskog kupusa i prebranca do leskovačkog voza, filije i slatka od lubenice.

Glasajte za svoj omiljeni specijalitet, a u komentarima podelite sa nama zašto je baš to vaš izbor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: