Ovo je mesec s najviše povreda na planinama u Srbiji: Zbog praznika veći broj spasilaca

Gorska služba spasavanja dežuraće s nešto većim brojem spasilaca od sutra do ponedeljka, jer se u zimskim centrim očekuje veća gužva zbog praznika i raspusta, najavljeno je danas.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 12.02.2020.

11:56

Ovo je mesec s najviše povreda na planinama u Srbiji: Zbog praznika veći broj spasilaca
Kopaonik/Foto: feelphotoartz/depositphotos

Kako je navedeno iz te službe, zbog još aktuelnog raspusta i Dana državnosti u ponedeljak, na Kopaonik će biti poslata još tri dodatna spasioca, dok će po jedan dodatni biti upućen na Staru planinu i Zlatibor.

U tom periodu će Gorska služba spasavanja na te tri planine dežurati sa ukupno 24 spasioca koji će brinuti o bezbednosti skijaša.

"Iz Gorske službe spasavanja podsećaju sve skijaše da uvek nose kacige, kao i da biraju one staze koje odgovaraju iskustvu skijaša kao i njegovim sposobnostima. Takođe, važno je i da se poštuju pravila kretanja na planinama, jer se osećaj za prostor i konfiguraciju terena menja leti i zimi. U zimskim uslovima bitno je kretati se obeleženim planinarskim stazama, i završiti sve aktivnosti pre nego što padne mrak", dodaje se u saopštenju.

Prema dugogodišnjoj statistici Gorske službe spasavanja, februar je mesec sa najviše povreda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: