Evropski mediji o Kopaoniku: Najduža veštačka staza na kontinentu

Alpi su Evropi obezbedili odlične lokacije za skijaške centre, pa su oni koji se ne nalaze u okolini ovog plannskog venca nekako zapostavljeni. Jedan strani medij je pisao o skijalištima "u razvoju" među koima se našao i Kopaonik.

Izvor: B92

Sreda, 25.12.2019.

14:44

Evropski mediji o Kopaoniku: Najduža veštačka staza na kontinentu
Foto: depositphotos/ Kisa_Markiza

Skijališta istočne Evrope nisu toliko zastupljena, zapravo, mahom ih obilazi stanovništvo zemlje u kojoj se nalaze zbog toga što je cena pristupačnija. Isti slučaj je i sa našim Kopaonikom koji se našao među onima u razvoju, što zaista i jeste slučaj, jer svake godine tamo možemo da vidimo nešto novo, kao i na drugim skjalištima u Srbiji, ali nažalost u manjoj meri.

Na sajtu "Emerging Europe" Kopaonik se našao na 6. mestu liste skijališta. Staze su opisane kao kratke, ali zabavne i bez previše gužve. Spomenuta je i "letnja" to jest veštačka staza koja je najduža u Evropi, kao i lepota što su staze "uokvirene" drvećem.
Foto: depositphotos/ fotocodp
Kao pozitivna stvar spomenuta je dostupnost smeštaja i to što snega ima i krajem marta, a kao najveća mana nepristupačnost planine do koje je iz Beograda potrebno 5 sati vožnje.

Bolje od Kopaonika su prošli Bansko u Bugarskoj, gde je kao dobra stvar navedena činjenica da je odlično za decu, a kao negativna to što red za žičaru ume da bude veoma dug. I skijalište Borovec se našlo na listi okarakterisano kao lako dostupno, a velika mana skijališta u podnožju najviše planine Balkana je to što nije dovoljno izazovna za profesionalce.

Na listi se našao i Kolašin 1450, koji kao najveću vrlinu ima to što je mali broj stranaca, ali opet planina nije privlačna ekspertima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: