Skrivena plaža: Oni koji je pronađu otkriju "raj"

Svi oni koji planiraju da za predstojeće hladne dane uživaju u toplom Meksiku trebalo bi da obiđu i jednu od najneobičnijih plaža na svetu.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.12.2019.

11:45

Default images

Nekoliko kilometara od grada Puerto Valjarta nalazi se Nacionalni park ostrva Marijeta. To su dva idilična ostrva koja turisti obožavaju, a posebno vole jedno od njih zbog plaže koja se tu nalazi.
Radi se o ostrvima koja su nekada bila mesto vojnih testiranja, jer nisu naseljena. Zbog mnogobrojnih bombardovanja i eksplozija na ostrvima su nastali krateri i nekadašnje pećine su se obrušile. Jedna od pećina je takozvana Skrivena plaža ili Ljubavna plaža.

Radi se o plaži koju natkrivaju delovi nekadašnje pećine. Ispunjena je peskom i tirkiznom vodom okeana. Ostrva Merijeta su nastala podvodnim vulkanskim erupcijama, što ostrvo čini privlačnim i za razne morske životinje, kojih, nakon što je vlada zabranila lov i ribolov, ima mnogo.
Ova plaža se ne vidi iz daljine, pa ukoliko ne krenete kroz pukotinu kroz koju voda i ulazi u nekadašnju pećinu, ili ukoliko se ne popenjete na brdo koje je nekada natkrivao pećinu, nećete ni znati kakva se lepota nalazi u okviru naizgled običnih ostrva.

Osim uživanja u "zatvorenoj plaži", glavna aktivnost posetioca Marijeta ostrva jeste ronjenje, ili kajaking, mada veliki broj turista provede vreme pokušavajući da pronađe idealan ugao, kako bi fotografijom dočarali neobičnu plažu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: