Kolmar Tropikal: Francusko selo usred Malezije

Svet je već navikao da, šta god da se napravi, očekuje kopiju stvorenu u nekoj od azijskih zemalja. Tako u Sendženu postoji park u kojem su napravljene umanjene verzije najvažnijih svetskih znamenitosti.

Izvor: B92

Nedelja, 15.12.2019.

11:25

Kolmar Tropikal: Francusko selo usred Malezije
Foto: depositphotos/ gracethang

A ponekad odu i malo dalje, pa tako azijsko stanovništvo više nema potrebe za odlazak u Francusku da bi se divili Kolmaru, jer identično selo postoji i u Maleziji.
Što nemaju, oni će stvoriti. Tako je neko pre dvadesetak godina smatrao da je nedaleko od grada Kuala Lumpur neophodno napraviti Francusko selo, pa tako danas usred Malezije postoji turističko mestašce saprepoznatljivom srednjovekovnom francuskom arhitekturom.

Niko ne krije da je učinjeno samo za turističke svrhi, pa selo i nosi naziv Kolmar Tropikal kako bi se privukli i oni turisti koji ne mogu da priušte sebi putovanje u Francusku. Kako bi Kolmar Tropikal bio što sličniji francuskom renesansnom selu, čak su i hotei građeni u skladu sa tim kako bi turisti imali "autentičan doživljaj". Pošto je mesto pravljeno namenski za turiste, sadržaj celog kompleksa koji se prostire na 80 hektara, prilagođen je potrebama i željama gostiju.
Tako se pored sjajne usluge u hotelima i spa-centrima, gostima nudi mogućnost da uživaju u jahanju konja, igranju golfa ili pejntbola, otkrivanje parka avantura, a možete čak i da uživate u Japanskom selu okruženom zelenilom.

Selo često posećuju i pevači i umetnici koji u njemu snimaju reklame i muzičke spotove. Poslednjih godina je i sve više mladih bračnih parova koji dolaze u selo kako bi se fotografisali, piše N1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: