Magija u Berlinu: Atrakcija koju ne treba propustiti

U centru Berlina, nedaleko od važnih znamenitosti, na Aleksanderplacu, nalazi se muzej za one otvorenog uma koje zanimaju i manje objašnjive stvari.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2019.

10:31

Magija u Berlinu: Atrakcija koju ne treba propustiti
Foto: depositphotos/ Photocreo

Posetioci Muzeja magije u Berlinu mogu da se upoznaju s mističnim delovanjima kroz vekove. Kroz eksponate je predstavljena važnost magije u različitim kulturama i religijama.
U muzeju se nalaze razni "magični" predmeti poput maski napravljenih za rituale u Africi i sprava za mučenje "nečistih bića" u Evropi u srednjem veku, a predstavljeno je i istraživanje alhemičara Nikole Flamela, kao i artefakti o suđenjima vešticama koja su se odvijala u Holandiji.
"Magicum" je jedan od retkih interaktivnih muzeja ove tematike, u kome posetioci učestvuju u rešavanju zagonetki i otkrivanju čarolija. Na ulasku u muzej, posetioci dobijaju i kartu s rešenjima zadataka i igara koje će imati priliku da vide, piše Atlas obscura.
Postavka je na nemačkom i engleskom jeziku, a vikendima se prave i mađioničarske tačke, što ovaj muzej čini idealnim za opuštanje nakon iscrpljujućeg obilaska grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: