Jezero ljubavi: Dva srca usred pustinje VIDEO

Jezero ljubavi je još jedna atrakcija koja je napravljena kako bi ljudi imali razlog da posete Dubai. Napravljeno je tako da formira dva srca koja se preklapaju, a smešteno je usred pustinje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.11.2019.

14:31

Jezero ljubavi: Dva srca usred pustinje VIDEO
Foto: depositphotos/ PHOTOLOHI

Dubai stalno iznenađuje ostatak sveta dizajnom i arhitekturom, a sve čega nema, a smatraju da bi trebalo da postoji, ovde se naprosto napravi. Tako su stvorene Čudesna bašta, ostrva u obliku palme, koja su najveća veštačka ostrva na svetu, i ski-centar u tržnom centru.
Kako se nalazi u pustinji, odlučeno je da bi grad trebalo da obogate vodom a da nije more, i tako je nastalo ovo jezero, koje je sve popularnije, jer se princu veoma dopalo.

Jezero koje je u obliku dva srca je navodno toliko veliko da može da se vidi i iz svemira. Smešteno je usred pustinje kod jezera Al Kadra čiju pažnju je "preotelo".
Jezero zaista deluje neobično okruženo peskom sa svih strana. Osim što voda formira srca, i drveće koje je zasađeno uokolo ima smislen oblik. Ono se nalazi u takvom položaju da kada se gleda s visine ispisuje reč "love" (ljubav).

Kako jezero ne bi bilo zanimljivo samo na snimcima i fotografijama koje su napravljene s velike visine, prostor oko jezera je uređen za šetnje i odmaranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: