Top-10 destinacija za 2020. godinu: Treću sa spiska treba obići što pre

Putnici iz svih krajeva sveta će naredne godine preplaviti državu koja se graniči sa Srbijom, pa je ovo poslednja prilika da neometano upoznamo njene lepote.

Izvor: B92

Sreda, 23.10.2019.

09:20

Top-10 destinacija za 2020. godinu: Treću sa spiska treba obići što pre
Foto:depositphotos/ EnginKorkmaz

Severna Makedonija našla se na trećem mestu na spisku zemalja koje treba posetiti u 2020. godini. Lista je formirana na osnovu glasova čitalaca časopisa "Lounli planet" (Lonely planet).

Oni koji su glasali za to da se Severna Makedonija nađe na spisku istakli su gastronomiju i gostoprimstvo ove zemlje, njenu kulturu i bogatu istoriju.
Pošto je Srbiji ova zemlja veoma dostupa, imamo priliku da uživamo u njeniim lepotama, a Ohridsko jezero i nacionalni parkovi i planinarske rute su prvo što bi trebalo obići. Kao i svaki put kada se neka država nađe na listi najboljih turističkih destinacija, počinje da se gubi autentičnost i ponuda počinje da liči na bilo koju drugu, te treba iskoristiti priliku i obići prelepu Makedoniju dok je još oličenje Balkana.
Osim Severne Makedonije, na listi su se našle i sledeće države:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: